Kotikielen opiskelu

Mikäli oppilaalla on suomen kielen lisäksi toinen äidinkieli, on hänen mahdollista saada kotikielen opetusta.

Helsingin kaupunki tarjoaa oman äidinkielen, kotikielen ja ulkomailla hankitun kielitaidon ylläpito-opetusta. Opetusta järjestetään oppilaiden ilmoittautumisten perusteella. Opiskelu on perusopetusta täydentävää opetusta, josta annetaan erillinen sanallinen arviointi.

Opetukseen voivat ilmoittautua

• oppilaat, joiden äidinkieli tai kotikieli on muu kuin suomi tai ruotsi
  • oppilaat joiden lähisuvun äidinkieli tai kotikieli on romani tai saame
  • paluumuuttajaoppilaat, jotka haluavat osallistua ulkomailla hankitun kielitaidon ylläpito-opetukseen

Oman äidinkielen opetukseen ilmoittautuminen on vapaaehtoista, mutta ryhmään ilmoittautumisen jälkeen oppilaalta edellytetään säännöllistä osallistumista oppitunneille.

Suurimmissa kieliryhmissä opetus voi olla omassa koulussa, mutta useimmiten oppilaat joutuvat siirtymään toiseen kouluun oppitunneille.

Tiedot oppituntien ajankohdasta saa opetusviraston neuvonnasta, puh. 09 31086400 (ma-pe klo 10-12 ja 13-15)

Opetukseen ilmoittaudutaan vuosittain lomakkeella, jonka saa koulusta ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialan Lomakkeet sivuilta.

Helsingin kristillisellä koululla järjestetään lv 2017-2018 venäjän kotikielen opetusta. Kotikielen opettajana toimii Olga Inkola. Opetuksen ajankohdan näet Wilmasta.